30 December, 2011

#6 cerita pasal mini dais

assalamualaikum...

haahhh.. dah lama rasa tak update kn?? tetengok naik juga followers wawa, even just 10, i really appriciate u girls!!! mwahhhh!!! and page view pun dah meningkat.. yeyyyy!!!!

now, wawa nak share pasal my DIY mini dais wawa... erm.. sebenarnya tang mini dais ni wawa asyik berperang mulut dengan umi wawa tersayang.. mana tak nya, umi nak guna kerusi, wawa tak mau.. bukan apa rasa segan pula kalau duduk atas kerusi, at the end, we all setuju dengan this design of mini dais..

                                
                        lakaran asal... :)                       

my aunties semua tanya kenapa tak ambil pakej dekat kedai?? & jawapan wawa senang " at least lepas tuh kita boleh guna lagi barang2 tuh.. tak lah membazir & selagi boleh jimat memang nak berjimat okay!!" dan ternyata semua tuh betul.. sbb time wawa tunang tuh my lovely cousin dah order nak mini dais utk majlis khatam AL QURAN. baru khatam tuh dah ada mini dais.. kelassss kauuu syira... heeeee....

       ni syira punya mini dais



kat sini wawa share pasal duit tabung yg habis utk merealisasikn impian my mini dais :-
  • background - fan flower - just guna kertas yg ada sahaja.
  • background - kain - beli kat nagoya - yg putih tuh 5 m x rm 5 = rm 25,  yg pink tuh  5 m x rm 3 = rm 15
  • hiasan - rerama & bebunga kat TQ nilai 3 - rm 15
  • utk stage / platform - ayah tolong buatkan
  • lampu spotlight - guna dr time my FSIL punya majlis tunang
  • bantal - lapik bantal semua buat & jahit sendiri - kain satin 3 m pink, 3 m purple - 6 m x rm 3.50 = rm 21
  • fresh flower - buat dekat kedai bunga kat kompleks shah alam , 2 vase +  kelopak bunga tabur 1 plastic besar = rm 40. baik sangat akak kedai bunga tuh.. n bunga mawar dia sgt fresh.. wawa buat jumaat ptg & guna ahad still ok lagi.
  • carpet - ambil je yg ada kat rumah.
                                total duit tabung yg di pecahkan = RM 116.00            


dan inilah hasil mini dais wawa... ;)

                                                                                   
  sebenarnya mini dais ni inspirasi dr majlis my FSIL :

                
    credit to my FSIL

heee.. bg wawa, wawa amat puas hati dengan hasil nya... and im in love with DIY..

                                        - wawa -                                          


8 comments:

dhiera said...

wawa..nak tye yang macam kerawang-kerawang dekat background tu mana dapat? ke wawa ada tuk sewa? hehe

afwaazalan said...

dhira nk gune ke?? dhira kat ne?? itu buat.. hehee... kalay dekat2 ley je bg pinjam...

dhiera said...

majlis kite mungkin dekat kuala kubu bharu~
pelamin sanding nanti mungkin kite akan DIY sebab pelamin yang kite nak, tak ramai yang sanggup buat. sobsob.
kalau tak jumpa kerusi rotan, macam best je kerawang tu letak as background. hehe

Cik Azizah said...

wah kreatif.pandai buat yunk!

Serigala Maroon said...

yeah! kreatif!

afwaazalan said...

dhira : if nk nanti bg taw lah... naty wawa bg pjam eyh.. heheee....

cik azizah : tq. tuh pon tak seindah impian di hati.. heheee... :)

cik serigala : tq jugak... ni yg semangat nk wat DIY tok majlis nanti...

cik.mila said...

cantik nye dear...pandai u deco..i xde makna la..haha

mrs irmidrza to be said...

cantiknya dear...miza sgt suka...sory miza bru smpat nak bw...folo u dear...folo me back..=)

like my page dear...

https://www.facebook.com/pages/Littledrs-walimah-Blog/163705760391301

my blog link..
https://www.facebook.com/pages/Littledrs-walimah-Blog/163705760391301