08 January, 2012

#8 - fabric flower

Assalamualaikum...

mari kita mulakan tajuk entri kita ye... FABRIC FLOWER - ikut bahasa omputih jap... cheeehh!! bunga kain lah... nak tanya lah, korang ada perasan tak wawa punya gubahan hantaran menggunakan fabric flower ( nk omputih juga!! :)) ) perasan tak?? angkat tangan please!! sure, takda yg angkat tangan kn??? 
  
sebenarnya memula tuh bertekak juga ngn umi wawa, siap kena perli lagi, umi ckp boleh ke wawa buat, boleh ke??ye lah, tangan wawa ni mana ada seni nya.. amik pendidikan jasmani  kat sekolah dulu pun failed, apatah lagi pendidikan seni. ini nak jahit2 sendiri.. lagipun masa tuh wawa cakap, alah akak nk buat macam cik puan intan buat.. ** siapa b2b yg tak kenal intan kn?? lugilah rugilah siapa yg tak kenal intan kn?? wawa kn siap print lagi tutorial yang intan buat lagi... ni link dia..tutorial fabric flower - exb2b cik puan intan .. wawa time tuh berchat jugak dengan intan, time tuh intan baru kahwin.. weeiiii.. best sgt & intan tak sombong... sbb time tuh intan takda amibil order utk HB dah.. merayu jugaklah ckp nak, tp tak dapat.. last2 decided, why not try buat sendiri...

keesokan harinya bermula peperangan wawa membuat fabric flower itu.. berbekalan tuto dr intan.. taw tak hasilnya adalah amat menduka cita kn... cuba korang tengok ni.. tak tipu punya..

betapa buruknya kn?? time tuh jadi tepi pun main jelujur je.
lepastu kan wawa dah give up gila. bila mms kat umi, umi kata okaylah tuh.. sedih je.. last2 umi baca lah tuto wawa print tuh, umi ckp cuba baca betul2.. wawa pun dah blur, umi ingat akak tak pandai baca ke?? then umi wawa jawab baca yg ni 
 Seterusnya, jahit JELUJUR HALUS dibahagian hujung kain yang tidak berjahit sekeliling sehingga bercantum. Jangan terlalu halus/terlalu kasar, nanti efek kelopak tu tak lawa. Buatlah dengan penuh kasih sayang. Bila dah dapat rentaknya, senang je nak buat tu.

wawa cakaplah kenapa?? " kan intan cakap tulis , buat dengan kasih sayang, ni tidak awak merempan je!!" lepas tuh bermula episod wawa berkasih syg dengan fabric flower wawa... then dapatlah buat banyak2... time tuh wawa ingat, fuhhhh!!! semua dah okay lah kan, rupanya ada lagi masaalah nya, wawa tak taw mcm ne nk jadikan 3 lapis bunga.. try2 letak dawai, sumbat2 & inilah hasilya...

 ni gambar sebelum di cantum & di lapiskan.. still okay lagi.. :)
ni bila proses mencantum sudah dilakukan :(

Aduhh!! sangat lah buruknya.. huhhh!!! time tuh dah give up gila.. tapi umi kata," kalau tak dapat jadi bunga tangan awak buatlah tukar letak untuk gubahan hantaran.. aah lah, betul jugak kan umi.." maka wawa pun berterusan berperang dengan bunga2 wawa.. sampai kat office pun waktu rehat dok menjahit bunga ni.. sorry boss!!! sbb wawa da siap jahit tepi siap2.. time tuh merengek minta umi hantar mesin jahit kat rumah atok.. huhuuu.. nasiblah mesin jahit tuh senang di bawa kemana2...

 selepas bertungkus lumus terhasillah, fabric flower versi wawa ilham dr intan.. aikkcheehh!! panjang gila nama bunga wawa.. apapun kan wawa tersangat2 lah puas hati sbb dapat buat tuh semua hasil dr tangan sendiri.. yeyyyy!!!! bagi wawa tak kisahlah org nak kata apa, yg penting kita punya hasil tangan, kita kena hargai sendiri & pedu lake peduli kan apa org lain kata. sbb kepuasan bila kita DIY sendiri adalah sgt2 berlainan perasaan nya...

 :)

 hehee.. im happy!!

ini pula gambar HB wawa.. ni pun DIY jugak...

           dan tak lupa juga pengapit kecil wawa :)

ps : bila kita berusaha mesti kita akan berjaya.. sbb now wawa sgt jatuh cinta dgn DIY. tanx to intan!! ** kekonon harap intan ingat wawa lah!! :))

  love,
wawa

2 comments:

dhiera said...

wawa... bile ni? kite ingat wawa dah lama bertunang? ke baru lagi ea?

Dell said...

eh . comel lah. ;D

Kite dah follow awaaaakkkk !!
jom follow kite balik jom .
ceritabakalpengantin.blogspot.com
^___^